Den gula spelstilen är inspiration och utåtriktad

Den gula spelarens beteende och kommunikationsstil brukar kännetecknas av att vara impulsiv, öppen, trevlig och ordrik. Det som kännetecknar en gul person mest är att denne är utåtriktad, verbal, positiv och idérik. Han eller hon tillför organisationen inspiration, entusiasm, kreativitet och spontanitet. Det negativa med det gula beteendet kan vara att det kan uppfattas som alltför självcentrerad, överdriven, exalterad och indiskret.

  • Den gula spelaren tillför organisationen bl.a. förmåga att försöka göra ett positivt intryck på alla han eller hon möter, motivera andra till handling, söka kontakt och skapa entusiasm genom att utstråla optimism och uttrycka sig tydligt.

  • Den gula spelaren bemöts bäst genom att vara vänlig, öppen och flexibel. Undvik att tråka ut honom eller henne med detaljer och rutiner. Man säger ofta att den gula pratar hellre än lyssnar.

*** OBSERVERA att beroende på situation så kan du använda flera olika kombinationer av beteende och färger, men det finns ingen som behärskar alla olika fyra färger samtidigt – man kan inte vara bäst på allt!


Referenser

Se hur lite krävs det egentligen för att öka effektiviteten och nå målen!

Läs Mer >>

Testa HR-Logistik

Testa HR-Logistik – du får snabbt svar!

 

Läs Mer >>